9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medyayı Kullanmayan Kadınlar

Sosyal Medyayı Kullanmayan Kadınlar

 

Intel'in yakın tarihli bir araştırmasına göre, kadınlar ortalama olarak sosyal medyada günde on dakika harcıyorlar. Ayrıca mobil uygulamaları erkeklerden daha sık kullanıyorlar. Sonuç olarak, kadınların bu tür çevrimiçi topluluklara katılma olasılıkları daha yüksektir. Aslında, araştırmaya göre, kadınlar sosyal medyada erkeklerden daha aktif ve etkileyici. Erkeklerin Facebook, Twitter ve İnstagram'ı arkadaşlarıyla ve aileleriyle iletişimde kalmak için kullanma olasılıkları daha yüksek olsa da, kadınların fotoğraf yayınlama ve bağlantıları sosyal medyada paylaşma olasılıkları daha yüksektir.

Bu rakamlar şaşırtıcı olmasa da, bu alışkanlıkları bozmanın zorluğunun altını çiziyorlar. Bugün, genç kadınların çoğunluğu hayatlarını sosyal medya profilleri aracılığıyla yaşıyor ve medya varlıkları genellikle gerçek hayattan daha önemli. Görünüşle ilgili bu meşguliyet, beden memnuniyetsizliğine ve sosyal medya ile sağlıksız bir ilişkiye yol açabilir. Ayrıca, birçok kadın bu zorlamalardan kurtulmak için mücadele ediyor. Ve eğer bir kadınsanız ve Facebook ya da Twitter kullanmıyorsanız, yalnız değilsiniz.

Kadınların sosyal medyayı kucaklamasını engelleyebilecek bazı sınırlayıcı faktörler var. Pew Internet & American Life Project tarafından yapılan yakın tarihli bir araştırma, kadınların% 86'sının en az iki sosyal profile sahip olduğunu ve dört kişiden 1'inin bu profillerde uzun hikayeler anlattığını buldu. Çalışma tüm yetişkin popülasyonu yansıtsa da, bazı araştırmacılar SNS kullanımı söz konusu olduğunda bir nesil boşluğu olduğuna inanmaktadır. Ancak bu, kadınların sosyal medyayı kullanmadıkları, sadece erkekler kadar aktif olmadıkları anlamına gelmez.

Sosyal Medyayı Kullanmayan Kadınlar
4/ 5
Oleh
Yorum Yap


EmoticonEmoticon