9 Şubat 2022 Çarşamba

Sosyal Medya Cezaları

Sosyal Medya Cezaları

 

Temsilciler Meclisi Demokratları, Cumhuriyetçi liderliği, popüler sosyal medya araçlarını kullanan milletvekillerini cezalandıracak yeni kurallar konusunda bir çatışmanın olabileceği konusunda uyardılar. Araçlar Facebook Live ve Periscope'u içerir. Hareket Ocaktan sonra geliyor. canlı yayın kullanılarak gerçekleştirilen Capitol'e 6 saldırısı. Bu yıl teknoloji şirketlerine karşı açılan 100'den fazla fatura var ve Teksas faturası hala yasama meclisinde beklemede. Teksas yasama meclisi bir tasarıyı kabul etmeye karar verirse, sosyal medya şirketlerinin geçmesi zor olacaktır.

İNGİLTERE hükümeti, sosyal medya şirketlerini sorumlu tutacak ayrı bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak, yeni yasanın şirketlerin kendilerini etkilemesi pek mümkün değil. Yasalar kendilerini yönetmeleri için onlara güveniyor. Örneğin, Almanya'daki NetzDG yasası bu yılın başında yürürlüğe girdi. İki milyon kullanıcısı olan şirketlerin şikayetleri gözden geçirmelerini ve yasa dışı içerikleri 24 saat içinde kaldırmalarını gerektirir. Ayrıca, şirketlerin her altı ayda bir güncelleme yayınlamasını gerektirir.

Sosyal ağların artık ülkedeki faaliyetlerini denetlemesi için bir Türk vatandaşı ataması gerekiyor. Ayrıca, hükümetin içeriği kaldırma taleplerine uymak zorundalar. Yapmazlarsa, 5 milyon liraya kadar para cezasına çarptırılabilirler ve yüzde 90'lık bir bant genişliği kısıtlamasıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu, çoğu video ve görüntü ağırlıklı platformu kullanılamaz hale getirebilir. Ama yasaların uygulanabilmesi için, önce uzun bir süre olacak.

Sosyal Medya Cezaları
4/ 5
Oleh
Yorum Yap


EmoticonEmoticon