9 Şubat 2022 Çarşamba

İnternet ve sosyal medya araçları ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?

İnternet ve sosyal medya araçları ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?

 

İnternet ve sosyal medya ile iletişim kurarken, artık anonim olmadığımızı, eylemlerimizin ve sözlerimizin olduğunu hatırlamak önemlidir. İnternet anonim kalmamıza izin verirken, dilbilgisi ve kelime seçimlerimizin yanı sıra yazımızın genel tonuna daha dikkatli olmalıyız. Bu teknoloji kutuplaşmaya ve yanlış bilgilendirmeye yol açabilirken, benzer düşünen bireyler bulmamıza da yardımcı olabilir.

İnternet ana bilgi kaynağımız haline gelirken, bireysel iletişim için de bir alan haline geldi. Değiştiğini birbirleri ile iletişim kurmak için tek yol değildir, ama bu şekilde de iletişim kuruyoruz. İnternet ile olan etkileşimlerimiz giderek sanal ve siber uzaya dayanıyor ve bilgisayarlarımızı ve sosyal medyamızı kullanarak kendimizi ifade edebiliyoruz. Ancak bu yeni ortama dahil olmaya devam ettikçe, beraberinde gelen risklerin de daha fazla farkında olmalıyız.

İnternet ve sosyal medya kullanımımız konusunda dikkatli olmalıyız. İster arkadaşlarınızla ister iş arkadaşlarınızla iletişim kuruyor olun, internet kişisel ifade ve ağ oluşturma için güçlü bir araçtır. Ancak, Web'de çok naif olmak da mümkündür. İnternet zengin bir bilgi sunarken, tüm sosyal konular için her derde deva değildir. İletişimlerimizin sonuçlarından daha fazla haberdar olmanın bir yolunu arıyorsak, interneti ve sosyal medyayı kullanırken aklımızı başımızda tutmalıyız.

İnternet ve sosyal medya araçları ile iletişim kurarken nelere dikkat etmeliyiz?
4/ 5
Oleh
Yorum Yap


EmoticonEmoticon